Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A humán erőforrás menedzser képzésről.

2010.02.15

Tehát egy ilyen szakember a munkaadó és az alkalmazottak között áll-egyensúlyoz-mindkét fél érdekeit többé-kevésbé szemmel tartva:a munkaadó oldaláról a gazdaságossági, míg a munkavállaló oldaláról a humánus szempontokat kell képviselnie.

Az ember, mint erőforrás-a legöszetettebb, legflexibilisebb-és a legnehezebben kezelhető gazdasági erőforrás.
Így nemcsak közgazdasági, szakmai ismeretekre, felkészültségre  van szükség hanem ön-és emberismeretre, pszichológiai alapokra, kommunikációs képességekre, és nem utólsó sorban empátiára.
A gazdaságossági és humánus  szempontok  összehangolása igazi kihivás a munkában.
 


Hivatalos megfogalmazása a követelményeknek:

"A képzés célja a gazdaságtudományokban jártas, módszertanilag felkészült, megfelelő szakmai és általános műveltséggel rendelkező szakemberek képzése, akik közgazdasági, üzleti, vezetési, pszichológiai, szociológiai, etikai, politológiai, közigazgatási, jogi és kommunikációs ismereteikre támaszkodva képesek a munkaerőpiacok elemzésére, a szervezetek emberi?forrás-gazdálkodási funkcióinak ellátására, rendszereinek, eszközeinek működtetésére, korszerű módszereinek alkalmazására, továbbá a megszerzett ismereteik alapján alkalmasak tanulmányaik mesterképzési szakon történő folytatására. "
 
Mindkét oldal igényeinek kielégitéséhez  szükséges egyrészt gazdasági ismeretek  elsajátitása:a munkaadó érdeke legfőképp a hatékonyság-és szükség van pszichológiai ismeretekre:a munkavállalói oldal kezeléséhez.
Az emberi erőforrás-gazdálkodásban sokoldalú, több tudományágra kiterjedő alapismeretekre van szükség, hiszen a közgazdasági-üzleti jellegű megfontolások mellett szociológiai, pszichológiai, jogi, politológiai és egyéb szempontokat is mérlegelni kell.
 
És természetesen ismerni kell a munka  eredményesebb összehangoláshoz a személyügyi menedzsmet  konkrét lépéseit:-az oktatás is a fentebbi 3 téma köré épül fel:-folyton változó hangsúllyal:van ahol a közgazdasági ismeretekre fektetnek nagyobb hangsúlyt, és van ahol inkább a társadalomtudományra.-én még az utóbbi metódust követve tanultam.
 
KÖZGADASÁGTANI, ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK:
-közgazdaságtan: mikro, és makroökonómia
-statisztika
-informatika
-pénzügy
-munkagazdaságtan
-vezetés,  szervezés
-jog
-marketing
 
 
TÁRSADALOMTUDOMÁNYI ISMERETEK:
-pszichológia
-csoportdinamika
-filozófia
-kommunikáció
-szociológia
-gazdaságtörténet
-európai uniós ismeretek
 
 
SZAKMAI TÁRGYAK:
-személyügyi ismeretek, személyügyi tevékenység
-szervezet, és munkapszichológia
 
-munkajog
-andragógia, felnőtt képzés