Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jövő tendenciái.

2010.03.26

"Egyre fontosabb az, amit tudunk-az intellektuális tőke-mint az, amit birtoklunk."

 

A XXI. századi tőke-a szellemi tőke.

 

"A globális gazdaságban a siker olyan szervezeti képességeken múlik, mint a reagáló képesség, a gyorsaság, a tanulóképesség, az alkalmazotti kompetenciák.

Azok lesznek a győztes szervezetek, amelyek stratégiájukat gyorsan cselekvéssé alakitják, a folyamatokat intelligensen és gazdaságosan szervezik, és végzik-miközben maximálják az alkalmazotti hozzájárulást és elkötelezettséget, valamint megteremtik a feltételeket a szakadatlan változásokhoz."

/Ulrich D.-A New Mandate for Human Resourches-Harvard Business Review /

 

Másképpen fogalmazva:a fenntartható versenyelőny leginkább a TUDÁSUNKTÓL függ:attól, amit tudunk, ahogyan használjuk a tudást-és milyen gyorsan tanulunk meg valami újat.

A tudásmenedzsment célja a tudással kapcsolatos  hatékonyság növelése:szellemi vagyonunk hasznosítása, folyamatos megújítása, gyarapitása:a tudásnak folyamatos beruházássá kell válnia:meg kell tanulnunk tanulni, folyamatosan változni-megújítani magunkat.

 

A fenti sorok ugyanúgy érvényesek a saját életünkre is-mint a szervezetek életére:saját  személyes életünkben is megvalósithatóvá kell válnia  ezeknek az elveknek a saját "versenyelőnyünk" kialakitása, fenntarthatósága szempontjából.